Facebook 360° fotoğraf yükleme - 360° olan fotoğrafı Kesin olarak yükleme

Merhabalar, Facebook büyük küçük herkesin kullandığı bir sosyal ağ haline geldi hal böyle olunca yeniliklerde olmazsa olmaz tabi ki herg ün yeni bir özellik öğrendiğimiz şu günlerde Facebook 360° fotoğraf özelliği getirdi. Böyle olunca birçok kişinin bilmediği özellik olan ve bu konu bir çok kişide soru işareti yarattı.
Şimdi sizlere "360° fotoğraflarınızı nasıl Facebook hesabımıza yükleriz" ve "360° fotoğraf yükledim ama olmadı ne yapmam gerekir?" gibi soruların cevabını kısaca anlatayım.

Facebook sayfalarında 360° derece fotoğraflar veren örnek sayfaları da göz atarak inceleyip ne anlatmak istediğimi de anlayabilirsiniz.
Sayfa: 360 Fotoğraf


Facebook 360° fotoğraflarda standart olarak minimum 5Mb olması gereklidir. 5Mb boyutu aşan fotoğrafları Facebook zaten otomatik 360° olduğunu algılayıp dönüştürecektir.

Peki 360° fotoğrafları nasıl bulabilirim?
Google arama motoruna "360 panorama" yazdığımızda karşımıza bir çok sonuç gelecektir bir fotoğrafın 360° olduğunu anlamanız için fotoğrafın dairesel yayılmaların olduğuna dikkat edin.



Örnek fotoğraflardan boyutu 5Mb üzeri yüksekse eğer normal fotoğraf yükler gibi yüklediğimizde Facebook otomatik 360° yükleyecektir.
Ancak 5Mb'tan düşük ise dosyamız bu fotoğrafın 360° olduğunu Facebook'a kesin olarak bildirmek amaçlı thexifer.net sitemize girip fotoğrafı yüklüyoruz bu site fotoğraf bilgilerini düzenlememize yarayacak fotoğrafın 360° makineyle çekildiğini belirtmemiz gerek bunun için;


Ricoh
Ricoh Theta S

yukarıda belirttiğim özellikleri Make ve Model kısımlarına resimde görüldüğü gibi yazıyoruz ve Sağ alta inip "Go.Exiting" butonuna tıklıyoruz. Daha sonra yukarıya çıktığımızda "Close The Editor" butonu gelecektir tıkladığımızda ise download edebileceğiz artık indirdikten sonra resmimizi normal facebook hesabımıza yüklediğimizde artık 360° derece olduğunu göreceksiniz. Kolay Gelsin..


CONVERSATION

0 yorum:

Yorum Gönder

Yukarı
Çık